HSV Radiologi - Kort om mig

Om mig – Hector Silva Vidal

HSV Radiologi ägs och drivs av Hector Silva Vidal. Jag har dubbel kompetens, som legitimerad sjukhusfysiker och strålskyddsfysiker (radiofysiker) med examen från Göteborgs universitet. Jag är serviceinriktad person och patientens bästa står alltid i centrum för mitt arbete.

Jag har arbetat som sjukhusfysiker inom medicinsk röntgendiagnostik i över 20 år. Under 15 av dessa år har jag även arbetat inom Odontologisk radiologi, vilket innebär att jag på nära håll har följt den tekniska utvecklingen av röntgenutrustning, bland annat panoramaröntgen och CBCT.

Mina arbetsuppgifter har bestått i att genomföra kvalitetskontroller av röntgenutrustningar, dosmätningar på patienter och personal, att medverka vid upphandling och besiktningar samt strålskyddsutbildning av personal i olika yrkesgrupper. Jag har även ägnat åt mig att driva kliniskt projektarbete inom digital röntgendiagnostik i samarbete med radiologer eller odontologiska radiologer, samt åt att anpassa programvara som används för olika typer av röntgenundersökningar.

Mitt arbete innebär även en del kontakter med Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM) och jag är väl förtrogen med myndighetens verksamhet och krav.
Som sjukhusfysiker har jag ett vidsträckt nätverk och ett nära samarbete med bland annat radiologer, tandläkare, medicintekniker och flera andra yrkeskategorier runt om i landet.

HSV Radiologi har ett gott samarbete med ett flertal radiologer inom medicinsk röntgendiagnostik och odontologisk radiologi, sjukhusfysiker samt leverantörer av röntgenutrustningar.

Om ni planerar att bedriva verksamhet med CBCT och behöver hitta radiologer inom odontologisk radiologi kan jag lämna lämpliga rekommendationer. Detta för att underlätta hela processen.